Skip to main content

Acțiunile pe care le iei înainte de o vacanță (sau orice alta călătorie) vor decide cât de reușită va fi și îți vor asigura și o oarecare liniște psihică. Totuși, de multe ori, plecăm în concediu fără să luăm în calcul și evenimentele mai puțin plăcute. Tocmai de aceea, nu vom opta pentru încheierea unei asigurări de călătorie, fie ea medicală sau storno. În mintea noastră gândindu-ne „n-o să mi se întâmple tocmai mie”.

Așadar, înainte de a te decide că n-ai nevoie de o asigurare, gândește-te la toate lucrurile imprevizibile care pot avea loc (cum ar fi îmbolnăvirea, eventualele accidente sau chiar doar pierderea bagajului). Și care, dacă ai avea o asigurare de călătorie, ar fi acoperite. Dar hai să vedem exact de ce și în ce cazuri vei avea nevoie de o asigurare de calatorie.

De câte tipuri este asigurarea de călătorie și cand trebuie sa o faci?

Tipul de asigurarea de călătorie pe care o îl vei alege va depinde de nevoile tale, mai exact cât de “acoperit” vrei să fii. Exista doua categorii mari de asigurări de călătorie pentru care cei care călătoresc des optează în general: asigurarea standard de călătorie (sau medicală) și asigurarea storno.

Când trebuie să închei o asigurare de călătorie?

Dacă vrei să pleci într-o călătorie, ideal ar fi să-ți faci asigurarea cu cel puțin trei zile înainte de data plecării (majoritatea agentiilor de asigurari impun acest interval). Ține cont, totuși, de faptul că asigurarea ta va intra în vigoare abia a doua zi după încheierea ei.

Așadar, dacă îți vei încheia asigurarea pe timpul călătoriei, nu-ți va acoperi întregul sejur deoarece nu devine valabilă imediat după achitare.

Dacă stilul de viață îți cere să călătorești foarte des, ai posibilitatea să-ți faci o asigurare completa pe perioada de un an. Astfel, nu te vei mai stresa cu privire la acest aspect înainte de plecare.

Unde îți poți face o asigurare medicală de călătorie?

În funcție de ce varianta ți se pare mai accesibilă, poți să închei o asigurare de călătorie fie online, pe site-ul companiei de asigurări, fie să mergi direct în sucursală.

Dacă ai dubii cu privire la ce tip de asigurare ți se potrivește, poți cere ajutorul unui reprezentant al companiei de asigurări. Având experiența și cunoștințele necesare, acesta va știi cum să te îndrume în alegerea unei polițe de călătorie potrivită pentru tine și nevoile tale.

calatorie asigurare fericire

Ce nu va acoperi o asigurare medicală de călătorie?

În primul rand, e important să știi că asigurarea medicală nu-ți va acoperi toate afecțiunile de care s-ar putea să suferi pe timpul călătoriei. În special dacă dacă acestea existau înainte de încheierea ei.

Apoi, clauzele acesteia se vor schimba în funcție de tipul de asigurare pentru care optezi, dar și de compania pe care o alegi. Cu toate acestea, în general, asiguratorii precizează clar că polițele pe care le oferă nu vor acoperi următoarele: afecțiuni preexistente călătoriei, intervenții chirurgicale estetice sau tratamente psihiatrice.

Cum te folosești de asigurarea de călătorie în cazul unui accident?

Dacă te vei afla în cazul nefericit de a avea nevoie de asistență pe timpul călătoriei, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi ca să beneficiezi de aceasta. Primul este să suni la compania de asigurări în maxim 48 de ore pentru a anunța problema cu care te confrunți.

Apoi, trebuie să-i trimiți asiguratorului, prin intermediul unui email, informarea ta cu privire la daună, dar și documentele doveditoare pentru a fi despăgubit. În acest caz, te sfătuim să te interesezi care este politica asigurătorului tău deoarece termenul limită poate varia, de la o companie la alta, între 5 și 30 de zile.

Indiferent de tipul de asigurare pentru care optezi, o poliță de călătorie te va ajuta foarte mult în cazul unor evenimente neprevăzute ce pot apărea în afara țării.

Tot ce trebuie sa faci pentru a-ți asigura călătoria este să găsești o companie în care ai încredere și să analizezi foarte bine oferta pe care ti-o prezintă. Asta pentru a vedea dacă se pliază pe nevoile tale și, mai important, dacă se aplică pentru țara în care intenționezi să călătorești.

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 5

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui