Anvelope de iarna si anvelope de vara

anvelope vara iarna

Anvelopele sunt singurele legaturi dintre carosabil si autovehicul de aceea acestea trebuiesc verificate periodic la o vulcanizare auto moto specializata. Anvelopele asigura securitatea dumneavoastra in timp ce va aflati pe carosabil, producatorii de anvelope dezvolta tehnologii pentru a sporii securitatea dumneavoastra.

Anvelopele se fabrica prin metode tehnologice avansate si pentru a satisface conditiile meteorologice a oricarui sezon. Folosrea corecta a anvelopelor are foarte multe beneficii pe termen lung, anvelopele de vara au caracteristici complet diferite fata de anvelopele de iarna.

Daca temperatura de afara este sub 7 grade Celsius , autovehicolul trebuie echipat cu anvelope de iarna respectiv daca temperaturile sunt de peste 7 grade Celsius, autovehicolul tebuie echipat cu anvelope de vara.

Anvelopele de vara sunt construite astfel incat sa reziste la temperaturile ridicate din timpul verii si fara striatii, motivul pentru care anvelopele trebuie sa nu aiba striatii este faptul ca pe timpul verii cand temperatura este de 30 de grade Celsius, la nivelul asfaltului aceasta depaseste 60 de grade in momentul franarii, in acest moment striatiile nu ar ajuta franarea, trebuie o suprafata dura. Anvelopele de iarna folosite pe timpul verii nu este recomandat deoarece la temperaturi mari compozitia de cauciuc se inmoaie foarte mult si la franari bruste, stratul superficial de pe calea de rulare se deterioreaza foarte repede comparativ cu suprata dura a anvelopelor de vara.

Anvelopele de iarna folosite pe timpul verii scad performantele autovehicolului, scade stabilitatea in curbe, creste distanta de franare, profilele si flancurile se uzeaza foarte repede, nu se pot rula la viteza mare, etc.

Alegerea anvelopelor corecte pentru masina dumneavoastra este dificila, trebuie luat in considerare structura anvelopelor, distanta pe care vreti sa o parcurgeti anual cu acestea, numarul de kilometrii, etc.  Pentru alegerea corecta a anvelopelor este recomandat sa spelati la un specialist care sa va prezinte toate aspectele anvelopelor si sa va ofere o gama larga de produse. TalkingAbout recomanda pe specialisti de la RoCarsConcept din Targu Mures.

Related Posts

Leave a comment