Ce trebuie sa sti inainte sa inchiriezi o masina.

Ce trebuie sa sti inainte sa inchiriezi o masina.

In cazul in care ati decis sa inchiriati o masina e bine sa fiti bine informat in ceea ce priveste conditiile in care se realizeaza acest lucru. Piata rent-a-car din Romania a cunoscut o expansiune majora in ultimii si astfel au aparut numeroasa firme ce ofera servicii de inchiriere auto. Pe langa unele generalitati, e bine de stiut ca fiecare firma poate avea politiciile ei proprii cand vine vorba de inchirierea unei masini. In momentul in care v-ati hotarat sa optati pentru servicii de tip rent-a-car, fiti sigur ca sunteti bine informat privind procesul de inchiriere. Informati-va asupra conditiilor in care se realizeaza inchirierea.

 

Zona geografica in care puteti circula cu masinia inchiriata si intervalul de timp in care puteti folosi masina sunt primele criterii pe care trebuie sa le aveti in minte. Asigurati-va ca exista o buna comunicare intre dumneavoastra si firma de inchiriere auto. Nu ezitati sa puneti toate intrebarile legate de inchiriere pe care le considerati de cuviinta, astfel veti evita orice surpriza neplacuta.

 

Comparati atent ofertele puse la dispozitie de firmele ce ofera servicii tip rent-a-car si optati pentru cea mai buna optiuna pentru scopul dumneavoastra. Cel mai ieftin nu inseamna nu inseamna intotdeauna cel mai bun, de aceea e important sa analizati atent fiecare oferta si sa optati pentru cel mai bun raport calitate/pret care va satisface pe deplin asteptarile dumneavoastra. Luati in calcul scopul calatoriei, numarul de pasageri, consumul de carburant, dimensiunile masinii si alte detalii pe care le considerati importante.

 

Inaintea incheierii contractului de inchiriere veti fi nevoit sa prezentati un set de acte. De regula e vorba de un act de identitate si de permisul de conducere. In momentul in care se realizeaza contractul, asigurati-va ca ati citit cu atentie fiecare clauza si obligatie prevazuta. Astfel puteti evita taxele suplimentare si veti sti exact ce prevede asigurarea in cazul unor daune.

 

Unele firme cer o garantie in momentul in care se inchiriaza masina iar aceasta va fi returnata in momentul predarii. Aceasta garantie e deseori echivalenta cu suma platita pentru inchirere. In cazul in care nu vor exista daune, garantia va fi restiuita clientului.

 

Depasirea unui numar de kilometrii poate fi deasemenea taxata si pot aparea diverse costuri in cazul livrarii masinii sau predarii acesteia in alt punct decat cel in care ati preluat-o. In momentul predarii, fiti sigur ca ati analizat atent starea in care se afla masina pentru a evita eventual dispute privind starea masinii in momentul in care o predati. Atat preluarea cat si predarea se va face in compania unui angajat al firmei.

 

Dotarea masinii cu accesorii precum sistemul de navigatie sau scaune pentru copii sunt de regula taxate. Studiati atent contractul inainte de a-l semna si pastrati daca se poate o copie chiar si dupa ce ati predat masina. In acest fel veti evita orice problema.

 

Nu ezitati sa cereti informatii privind asigurarea. Se poate opta pentru o asigurare suplimentara in momentul inchirierii. In cazul in care vor exista daune, fie ele cat de mici, firmele de asigurare cer de regula taxe mari. In cazul intampinarii oricarei probleme, anuntati firma de inchiriere in cel mai scurt timp.

 

Unele firme vor pretinde taxe suplimentare de asigurare pentru soferii tineri. Varsta minima pentru a putea inchiria o masina este intre 18 si 21 ani, in functie de politica firmei.

 

In momentul predarii se cere ca nivelul combustibilului sa fie acelasi ca in momentul preluarii autovehicului. De regula masina se preia cu rezervorul plin si se cere a fi predata tot asa. In cazul in care aceasta conditie nu este indeplinita, se va plati diferenta de combustibil (cu suprataxa bineinteles). E recomandat sa pastrati bonul primit la alimentare, astfel puteti evita orice fel de incretitudini. Deasemenea e important sa se respecte ziua si ora prevazute predarii masinii. Veti fi nevoit sa platiti in plus in cazul in care intarziati cu predarea masinii.

 

Fie ca sunteti un client vechi al serviciilor tip rent-a-car sau aveti de gand sa inchiriati o masina pentru prima oara, e important sa luati atent in calcul aceste aspecte. Pastrati o buna comunicare cu personalul firmei si evitati orice ambiguitati, astfel veti putea sa va bucurati pe deplin de aceste servicii, eliminand orice griji si costuri in plus.

start rent a car

Leave a comment