Cum se organizeaza spatiul pentru produsele de curatenie?

Imaginatia fiecaruia reprezinta un factor decisiv in debutul acestui proces de organizare a produselor de curatenie, in ideea de a opta pentru cele mai practice solutii aflate la indemana. Insa motivatia este cea care conduce spre ideea de a gasi solutia potrivita pentru o locuinta, de a organiza fiecare produs in parte.
Procesul de organizare a unui spatiu destinat special produselor pentru curatenie, este un lucru care tine de mai multi factori. Printre cei mai des intalniti astfel de factori, se numara spatiul avut la dispozitie, bugetul alocat, necesitatea numarului de produse si dimensiunea acestora.
Sub indrumarea unui mester, optiunile intalnite pe piata, respectiv cele dintr-un magazin de bricolaj par sa nu mai fie atat de complicate. Deseori acest procedeu nu pare a prezenta o mare dificultate, insa odata inceput, apar diferite obstacole cu totul neprevazute. Pentru a fi evitate astfel de situatii, mai jos sunt prezentate o serie de sfaturi in vederea unei organizari cat mai eficiente si practice.

Notite inainte de inceperea organizarii
Inainte de inceperea acestei operatiuni, este necesar sa se noteze pe o lista lucrurile care urmeaza sa fie depozitate in acel loc. Al doilea lucru, ca si importanta, il reprezinta tipul de suporti necesari pentru care se opteaza.
Toate lucrurile care se au in vedere a fi depozitate intr-un anumit spatiu dedicat, vor trebui luate in considerare in momentul in care se doreste organizarea acestora. Astfel, aspiratorul sau fierul de calcat nu se vor aseza decat pe o polita joasa, pentru a fi evitat un posibil accident.
Dimensiunea obiectelor si a produselor de curatenie este indicat sa fie aproximata inainte de a incepe organizarea propriu-zisa. Acest lucru poate fi stabilit si in functie de lungimea sau inaltimea medie a unui obiect de uz casnic care prezinta accesorii mai inalte, precum dimensiunea unei maturi, a unui mop, a unei tevi de la aspirator.

Impartirea spatiului pe verticala
Specialistii sfatuiesc in vederea unei organizari pe verticala a tuturor spatiilor anexe, precum debara, camara, dressing. Acest mod pare a fi cel mai practic si cel mai apreciat de catre marea majoritate a populatiei.
In situatia in care se pune accent pe partea legata de estetic si spatiul nu reprezinta o problema, se poate opta pentru rafturile invizibile. O alta astfel de varianta care poate fi luata in considerare, se refera si la rafturile mascate. Acestea se pot amplasa in diferite locuri, precum spatiul de sub chiuveta, de pe hol, deasupra vasului de toaleta.

Impartirea in categorii si subcategorii
In ideea in care se opteaza pentru organizarea pe verticala, produsele si obiectele de curatenie pot fi impartite in doua mari categorii, cele voluminoase si cele de dimensiuni mici spre medii. Astfel, pe o jumatate a spatiului impartit in prealabil, pe verticala, se pot agata accesoriile inalte, iar pe cealalta parte, se pot aseza pe rafturi produsele de dimensiuni mai reduse.
Dupa aceasta prima delimitare, se poate continua partajarea obiectelor in subcategorii si asa mai departe. Acest lucru se refera la faptul ca procesul de cautare a produselor de curatenie, poate fi simplificat prin impartirea in sectiuni clare. In acest fel, nu va fi necesar ca lucrurile si produsele sa fie rascolite prin toate categoriile.
Un sfat din partea specialistilor pentru a avea mereu lucrurile la indemana, se refera la faptul ca produsele organizate sa fie tinute in functie de zona, suprafata, destinatie, frecventa.

Tipuri de organizatoare
In zonele cu rafturi este indicat utilizarea organizatoarelor de orice tip, deoarece obiectele mici vor fi mai numeroase. Indiferent ca vor fi carpe de diferite dimensiuni si materiale, lavete, bureti, role de hartie, pachete cu servetele si multe alte produse de curatenie, necesitatea organizarii separate este evidenta.
O alta varianta o prezinta organizatoarele de perete, care pot avea o multitudine de forme. De la cele care sunt din material textil, la cele sub forma de cutii, pana la cele metalice in care se pot aseza sau atarna felurite obiecte, aceasta reprezinta o modalitate destul de accesibila.
O varianta moderna ce se poate lua in considerare doar in anumite conditii, este reprezentata de sistemul de montare a rafturilor cu lift. Prin acest sistem se pot utiliza si cele mai inaccesibile spatii, precum zonele aflate la inaltimi mai mari, respectiv cele apropiate de tavan.
Un model mai simplu de organizare, spre deosebire de cel descris mai sus, este reprezentat de sistemul prin care rafturile pot fi actionate in exterior, pe sina. In ceea ce priveste spatiul in care se regasesc diferite tipuri de rafturi, acesta poate fi mascat cu usi fixe sau glisante.

Leave a comment