Intretinere si reparatii anvelope

Intretinerea anvelope

Anvelopele sunt singurele legaturi dintre carosabil si autovehicul de aceea acestea trebuiesc verificate periodic la o vulcanizare auto moto specializata. Anvelopele asigura securitatea dumneavoastra in timp ce va aflati pe carosabil.
Intretinerea anvelopelor este foarte importanta, astfel trebuie luate in considerare aspectele urmatoare pentru a avea anvelope performante.
Un aspect foarte important este uzura anvelopelor, acesta nu trebuie sa depaseasca un grad maxim de uzura. O analiza corecta a anvelopelor trebuie respectata distanta dintre primul cord metalic si fundul canalului readancit, aceasta distanta trebuie sa fie de cel putin 2-3 mm. Un alt aspect este presiunea din anvelope, aceasta nu trebuie sa depaseasca sarcina maxima admisa.

Pentru ca intretinrea anvelopelor sa fie corecta trebuie apelat si la specialisti pentru a echilibra rotile, acest lucru se face pentru a evita uzura neuniforma a anvelopelor si pentru a evita vibratiile care afecteaza consfortul soferului; alinia rotile, se face pentru a se evita problemele de directie si evitarea uzurii neuniforme; Administra presiunea corecta in anvelope cu un manometru, acest aspect reduce consumul de combustibil; Verificarea si repararea anvelopelor, cauciucurile trebuiesc demontate de pe janta si inspectata starea acestora si detectarea eventualelor deteriorari; Schimbarea anvelopelor in functie de sezon, aceasta este una dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare deoarece echiparea neadecvata in functie de sezon pune in pericol viata soferului si a tuturor participantilor in trafic.

Pentru o intretinere corecta a anvelopelor, acestea trebuiesc verificate periodic la un service autorizat unde trebuie sa aflati toate informatiile legate de starea acestora.

formula cu anvelope intretinute

Reparatii anvelope

In timpul utilizarii anvelopelor auto pot aparea semne de uzura sau daune care nu pot fii ignorate, in aceste cazuri trebuie sa apelezi la un specialist.
Cea mai deasa problema care apare in timpul utilizarii anveloperlor este dezumflarea in timpul mersului. Cauzele pot fi: o pana normala, o pana lenta sau pierderea presiunii cand este afectata banda de rulare.
O pana lenta este pierderea presiunii in anvelope incet dar sigur.
Reparatia profesionala a anvelopei curprinde mai multe etape:
• depistarea problemei anvelopei
• curatarea anvelopei
• aplicarea unui petic (dupa caz)
• umflarea si testarea presiunii in anvelopa
Exista trei tipuri mari de reparatii a anvelopelor: tampon, peticire si combinatia care include primele doua tipuri.
Reparatia cu tampon, este cea mai rapida si ieftina solutie la care puteti opta. Se descopera problema si se aplica un material special pe exteriorul anvelopei pentru a stompa pierderea de presiune.
Reparatia cu peticire, este o varianta mai sigura decat cea cu tampon. Dupa indentificarea problemei se aplica un petit pe interiorul anvelopei.
Combinatia dintre cele doua adica, reparatia cu tampon si peticire a anvelopelor, este cea mai sigura si cea mai recomandata.

Articol realizat impreuna cu RoCarsConcept.

reparatii anvelope

Related Posts

Leave a comment