Verificarea masinii inainte de plecarea in concediu

bmw m3 vulcanizare

Sunt anumite aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a pleca in concediu sau la drum lung cu masina. Aceste aspecte sunt presiunea in pneuri, uleiul si lichidul de racire, freonul si aerul conditionat.

Inaintea de plecarea la drum trebuiesc verificate penurile si presiunea din pneuri. Depinzand de greutatea din masina, pneurile trebuiesc umflate corespunzator, cel mai bun reper este presiunea nominala recomandata de cartea tehnica. Pneurile umflate prea tare pot exploda din cauza dilatarii aerului din interiorul acesteia iar daca presiunea din pneuri este prea mica duce la un consum de combustibil ridicat.

La drumuri lungi motorul este suprasolicitat, mai ales pe timp de vara si se va oprii daca depaseste temperaturi mai mari decat cele inscrise in cartea tehnica a masinii. Sistemul de racire a motorului trebuie sa functioneze corect pentru a nu a avea probleme pe drum.

Trebuie sa verificati nivelul de freon si aerul conditionat ianinte de plecare. In instalatia de climatizare se pot strange bacterii iar aerul care iese din instalatie are un miros neplacut, de accea acestea trebuiesc curatate corespunzator la vulcanizari autorizate. Lipsa freonului este evidenta atunci cand aerul care iese din instalatie nu este racoros sau se raceste foarte greu, in acest caz trebuie sa mergeti sa va incarcati freonul pentru a va putea bucura de aerul conditionat. O recomandare este pe parcursul drumului sa mai opriti aerul conditionat pentru a avea un consum mai redus si pentru a nu fi expus diferentelor mari de temperatura la iesirea din masina.

Articol realizat cu ajutorul Vulcanizarii RoCarsConcept.

Related Posts

Leave a comment