Kinetoterapie
Reflexoterapie
Masaj

Program
Luni - Vineri 9-18
Telefon
0265 311 303

Kinetica logo

Despre KINETICA

Suntem o echipa de specialisti, toti membrii Kinetica au absolvit facultati de kinetoterapie, suntem sustinatorii unui stil de viata sanatos iar asta inseamna miscare in fiecare zi. Pentru un stil de viata sanatos trebuie sa existe un echilibru intre functiile fizice si psihice ale organismului, la Kinetica noi oferim un serviciu complet si specializat de kinetoterapie, gimnastica medicala, relfexoterapie si masaj.

Cabinetul Kinetica este accesibil tuturor, localizat pe strada Rodniciei nr 34/1 Targu Mures si cu un program flexibil, la cabinet de luni pana vineri de la 9 la 18 si vizite medicale la domiciliu programate.

Intelegem faptul ca fiecare caz este unic, astfel oferim fiecarui client un program de kinetoterapie personalizat, cu scopul de a reduce neplacerile fizice, de tensiune si stres pana in momentul in care acestea nu vor mai exista.

Fiecare program de kinetoterapie implica practici inovative de recuperare medicala, aparatura medicala profesionale si tehnici de kinetoterapie moderne. Aceste programe de kinetoterapie sunt facute astfel incat sa amelioreze simptomatologia dureroasa eficient si rapid.

Kinetoterapie, gimnastica medicala si recuperare medicala

Kinetoterapie, gimnastica medicala si recuperare medicala

Kinetoterapia, gimnastica medicala reprezinta terapie prin miscare iar kinetoterapia, recuperare medicala consta in aplicarea unui ansamblu complex de tehnici si miscare in functie de fiecare afectiune a clientilor. Kinetoterapia nu este gimanastica medicala, aceasta o inglobeaza, kinetoterapia este terapia care cu ajutorul miscarii se incearca sa se restabileasca anumite functii ale corpului.

Kinetoterapie | cum functioneaza ?

Kinetoterapia trateaza de obicei pacienti care au suferit anumite interventii chirurgicale, accidente si probleme de sanatate care ingreuneaza liberatatea de a se misca. Kinetoterapeutul evalueaza starea pacientului in ceea ce priveste flexibilitatea si puterea musculara in cazuri deosebite acesta poate veni si cu un diagnostic.

In cadrul sedintelor se stabilesc programe personalizate si exercitiile de recuperare sunt realizate sub indrumarea si supravegherea unui kinetoterapeut. Fiecare pacient este un caz unic, astfel kinetoterapeutul trebuie sa cunoasca afectiunile si sa realizeze un program personalizat pentru fiecare client. La baza acestor programe stau exercitiile pentru mentinerea unei pozitii corecte, cresterea flexibilitatii si cresterea fortei cu ajutorul exercitiilor fizice.

Pe parcursul sedintelor, Kinetoterapeutul monitorizeaza progresul pacientilor, daca rezultatele tratamentului sunt nesatisfacatoare, acesta trebuie sa ajusteze in mod corespunzator programul.

Obiectivele principle ale kinetoterapiei sunt redobandirea fortei musculare si a capacitatii de a face efort, redobandirea controlului muscular, formarea capacitatii de relaxare, cresterea mobilitatii articulare, imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi si corectarea traumatismelor.

Kinetoterapie | Tratarea afectiunilor fizice si psihice

Kinetoterapia este o terapie complexa care nu rezolva doar afectiuni fizice, prin intermediul acesteia kinetoterapeutul incearca sa trateze si sa stimuleze pacientii din mai multe puncte de vedere: fizice, chimice, emotionale sau uneori spirituale. Kinetoterapia trateaza afectiuni precum: stresul, tulburari musculare, tulburari nervoase, tulburari respiratorii, afectiuni cardiovasculare, maladii congenitale, afectiuni reumatologice, deficiente nutritionale, etc. Kinetoterapia nu este indicata doar persoanelor care au afectiuni fizice, ci si pentru cei care isi doresc sa se simta bine fizic si psihic.

Kinetoterapie | Tehnici utilizate in kinetoterapie

Tehnicile utilizate de kinetoterapeuti variaza in functie de conditia fizica a pacientilor si afectiunile acestora, de obicei se ajunge la o combinatie de exercitii fizice, masaj si cure nutritionale.

Kinetoterapie | Tipuri de kinetoterapie

Kinetoterapie profilactica este cea mai eficienta si naturala forma de mentinerea sanatatii deoarece este bazata pe exercitiu fizic. Scopul kinetoterapiei profilactica este cresterea nivelului functional, mentinerea starii de sanatate si prevenirea sau oprirea complicatilor in cazul unor boli cronice.

Kinetoterapia profilactica este mai populara, deoarece previne aparatia afectiunilor aveand un tratament usor de realizat. Kinetoterapeutii recomand doua sau trei sedinte pe saptamana pentru a oferii pacientilor o forma fizica de invidiat si o buna dispozitie, un program de exercitiile fizice bine structurat creaza secretia de endorfine, hormonul fericirii.

Beneficiile kinetoterapiei sunt imbunatatirea considerabila a starii fizice si psihice, creste capacitatea de effort fizic si intelectual, rezultate rapide, mentinerea rezultatealor in timp, dobandirea unui tonus muscular, scaderea in greutate, prevenirea afectiunilor cardiovasculare, previnerea tulburarilor respiratorii, previne afectiuni reumatologice, previne afectiunile locomotorii si imbunatateste reflexele posturale.

Kinetoterapie de recuperare este una dintre partile programului de recuperare medicala. Scopul kinetoterapiei de recuperare este refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de readaptare functionala si prevenirea agravarii sau aparitei unor complicatii in cazul unor boli cronice.

Prin miscare se urmareste refacerea functiilor organismului ce au fost diminuate, daca un muschi este afectat ireversibil, se incearca tonifierea altor muschi care sa ii preia functiile muschiului afectat.

Masaj terapeutic si masaj de relaxare

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este o procedura de recuperare medicala, maseur-ul trebuie sa aiba cunostinte de anatomie, filziologie si fiziotologie. Acest tip de masaj este util pentru a-ti spori stima de sine, imbunatatii sistemul imunitar, tensiunea arteriala, circulatia, digestia, tonusul muscular si tonusul pielii. Masajul este un grup de exercitii mecanice de tip manual sau tehnic prin care se executa diferite manevre cu spor profilactic, terapeutic sau recuperator.

Masaj de relaxare

Masajul de relaxare este recomandat persoanelor care desfasoara o activitate intelectuala care presupune un grad mare de sedetarism. Masajul actioneaza asupra pielii si prin intermediul acesteia la straturile mai profunde, atfel masajul are un efect relaxat si antialgic (calmeaza durerile).

Masajul de relaxare are beneficiile lui, imbunatateste circulatia cerebrala si imbunatateste sistemul aparatului cardiocirculator.

Beneficiile masajului

O stare de sanatate mai buna.

Dispersa efectele secundare ale actiunii muschilor

Refacerea accelerata a tesuturilor moi afectate.

Reducerea discomfortului

Imbunatatirea sistemului circulator