Skip to main content

Cu totii am incercat, la un moment dat, diferite produse sau medicamente care sustin ca au efecte in ceea ce priveste cresterea parului. Multi oameni cauta secretul unui par mai lung si sanatos, iar unele surse raspund acestor cerinte si sustin ca ei cunosc o solutie garantata. In aceasta situatie, rezultatele sunt impartite si intotdeauna exista opinii pro si contra.

Avand in vedere dorintele unui numar impresionant de oameni pentru a avea un par mai lung, specialistii sustin ca nu exista un singur secret sau vreun ingredient minune. Adevarul este ca ne confruntam cu un proces lent, anevoios, care presupune un anumit angajament. Pe durata acestui proces indelungat, consilierea si evaluarile unui haistylist sunt esentiale pentru a constientiza traseul urmat.

Pentru a veni in spijinul dv. si pe baza unei documentatii riguroase pentru a accelera procesul real de crestere a parului, am realizat o selectie de ‘secrete’ impartasite de cei mai populari hairstylisti din judetul Mures:

1. Modificarea dietei alimentare

Totul porneste de la o dieta corespunzatoare, iar hrana oferita pentru interiorul corpului se reflecta la exterior. Pentru un par sanatos, organismul uman necesita suficiente substante nutritive precum vitamine, minerale, proteine. In cazul in care numarul de calorii este mic si apar diferite carente, corpul limiteaza automat aportul de substante nutritive necesare altor procese, precum cel de crestere a parului.

Specialistii in nutritie recomanda consumul de superalimente, adica alimente bogate in fier, vitamina C, vitamina E, zinc, biotina, niacina. Din lista acestor alimente amintim: avocado, nuci, somon, oua, spanac, linte, uleiuri vegetale, cereale integrale.

2. Importanta hidratarii

Hidratarea este la fel de importanta precum dieta alimentara si de multe ori se omite acest aspect. Specialistii sustin ca o hidratare corecta presupune sa beam apa la intervale mici de timp, fara sa apara senzatia de sete. Hidratarea din interiorul organismului, se reflecta la nivelul firului de par, prin faptul ca acesta devine mai elastic, moale, nu se rupe si nu se incalceste.

Deshidratarea prezinta efecte secundare asupra podoabei capilare, precum faptul ca devine mai uscat, predispus la rupere, varfurile se tocesc mai repede si firul nu are un aspect sanatos. Deasemenea luciul firului de par este strans influentat de acest factor. In aceasta situatie, odata cu cresterea parului, nu prea reusim sa pastram lugimea pe care o dorim.

3. Mentinerea unui scalp sanatos

PH-ul ideal pentru un scalp sanatos este cuprins intre 4,5 – 5,5. In cazul in care aceste valori nu corespund, scalpul poate prezenta mai multe afectiuni, precum inflamatii cauzate de ciuperci si bacterii sau diferite infectii. Astfel apar primele semne vizibile precum matreata, caderea parului, incetinirea procesului de crestere.

Hairstylistii ne sfatuiesc sa verificam de fiecare data eticheta produselor destinate podoabei capilare, pentru a le evita pe cele care contin un pH ridicat. Produsele profesionale achizitionate direct din salonul de coafura sau din magazinele de profil, sub indrumarea unui specialist, este cea mai sigura cale de a face alegerea corecta. In momentul in care reusim sa pastram scalpul cat mai sanatos, cu atat parul va creste mult mai usor.

Un alt factor important pentru a mentine un scalp sanatos, il reprezinta cresterea nivelului circulatiei sangelui la nivelul acestuia. Circulatia sanguina asigura foliculilor firului de par aportul necesar de substante nutritive, minerale si oxigen. Printre metodele de a creste circulatia, se numara masajele la nivelul capului cu uleiuri esentiale sau solutii pe baza de cafeina, sportul, precum si diferite produse de exfoliere a scalpului.

4. Evitarea anumitor substante chimice

Exista anumite substante chimice, pe care este de dorit sa le evitam, ne sfatuiesc specialistii. Unele dintre acestea acopera firul de par si ingrasa scalpul, fara a-i oferi hidratare.
Cateva dintre aceste substante chimice de ocolit sunt sulfatii, alcoolul izopropilic si etilic, polietilenglicolul, propilen glicol, formaldehida.

Foliculii firului de par au nevoie de oxigen in procesul de crestere. In aceasta situatie hairstylistii ne recomanda sa ne asiguram ca scalpul se poate oxigena corespunzator.

5. Taierea varfurilor in mod regulat

Haistylistii ne sfatuiesc sa tundem in mod regulat parul, indicat ar fi o data la 6 saptamani. Chiar daca dorim sa mentinem lungimea acestuia, taierea varfurilor ofera un aspect sanatos si permite ca firul sa creasca frumos.

Daca reusim sa tundem podoaba capilara de cel putin 5-6 ori pe an, varfurile nu vor avea aspect deteriorat, se vor descurca si se vor toci mai usor. Asadar, acest procedeu nu trebuie neglijat, chiar daca dorim ca parul sa fie mai lung.

6. Fara cozi stranse si perieri dese

Coada de cal este o coafura dintre cele mai indragite si relativ usor de realizat, care poate fi simpla sau mai sofisticata. Fie ca dorim sa-l prindem repede, sa stea departe de fata pentru a efectua diferite activitati sau pur si simplu nu se asaza cum vrem, coada de cal este la indemana oricui.

Parul astfel prins este o modalitate practica de a-l tine strans la un loc, insa trebuie avut in vedere sa nu provoace ruperea firului de par, intinderea scalpului, inclusiv dureri de cap.
Sfatul hairstylistilor este sa nu strangem parul foarte tare si sa utilizam accesorii cat mai moi, din materiale special concepute pentru acest lucru, precum: cauciuc, materiale textile sau matase.
In ceea ce priveste periajul zilnic, mitul conform caruia pentru un par lung sunt necesare minim 100 miscari de periere pe zi, este demontat. Periajul excesiv este chiar daunator firului de par si personalul de la salon ne recomanda sa efectuam acest lucru de doua ori pe zi.

7. Limitarea utilizarii unei temperaturi ridicate

Fiecare dintre noi isi stabileste, la un moment dat, o rutina saptamanala de ingrijire a podoabei capilare pe baza documentatiilor, a recomandarilor sau a diferitelor experiente. Din pacate, aceste tabieturi implica utilizarea frecventa a aparatelor de coafat, generatoare de temperaturi ridicate.
Pentru a limita folosirea aparatelor de styling, hairstylistii recomanda ca setarea acestora sa se realizeze la trepte medii de temperatura si jet de aer. Este indicat ca ultimul jet de apa sau de aer, sa fie efectuat la temperatura cea mai mica suportabila, pentru a inchide cuticula firului de par. In aceasta situatie, produsele pentru protectie termica vin in ajutor, formand un strat protector.
Pe cat posibil, limiteaza utilizarea foehn-ului, in ideea de a permite podoabei capilare sa se usuce in mod natural. Temperatura si viteza maxima nu ar trebui utilizate, doar in situatii extreme, deoarece deterioreaza structura firului de par intr-un mod iremediabil.

8. Reducerea nivelului de stres

Oamenii raspund in mod diferit la factorii interni si externi de stres si ii gestioneaza in functie de capacitatea fiecaruia. Stresul excesiv poate duce la pierderea unei cantitati mari de par, in funtie de fiecare organism. Astfel, este necesar sa gasim modalitatea potrivita de a reduce acest nivel, fie ca este vorba despre a petrece timp cu cei dragi, de a citi, a practica un sport, a face plimbari.
Odihna este importanta in ceea ce priveste scaderea nivelului de stres, respectiv pentru cresterea parului. Studii recente au demonstrat faptul ca parul creste mai mult atunci cand corpul a dormit suficient, minim 8 ore, deoarece se pare ca starea de repaos influenteaza acest lucru.

[vc_single_image image=”23989″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”https://talkingabout.ro/latelier/”]

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 0

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui