Skip to main content

Unii oameni se aventurează în antreprenoriat cu o viziune clară: știu ce industrie doresc să cucerească și calea pe care o vor urma pentru a ajunge acolo. Cu toate acestea, pentru mulți antreprenori care sunt abia la început, poate fi dificil să-și dea seama cum să înființeze o afacere și să decidă exact în ce tip de afacere este cea mai bună alegere pentru a investi. Pentru a te ajuta să te lansezi și să îți începi călătoria în lumea afacerilor, am întocmit o listă cu cele mai profitabile afaceri, luând în considerare factori precum creșterea și competitivitatea industriei, costurile de pornire și barierele pe care le poți întâmpina, precum și potențialul de profitabilitate.

Cum să începi o afacere

Pentru a vă crește șansele de succes, începe cu o piață. Trucul este să găsești un grup de oameni care caută o soluție la o problemă, dar nu găsesc multe rezultate. Internetul facilitează acest tip de cercetare de piață. Înceacă să lași grijile deoparte. Fie că începi cu ceva bani sau că pornești pe acest drum cu ajutorul unei platforme gratuite ca YouTube, nu uita niciodată care este scopul pentru care ai început ceea ce faci.

Cele mai profitabile afaceri mici

Cu un plan de afaceri solid, muncă asiduă și determinare, orice idee puternică de afaceri poate deveni de succes și profitabilă. Cu toate acestea, întreprinderile din industriile cu creștere mare, cu costuri de pornire mai mici, pot avea un potențial de profitabilitate mai mare. Odată cu creșterea tehnologiei, de exemplu, probabil că vei avea mai mult succes în începerea unei afaceri în lumea virtuală decât în deschiderea unui magazin fizic, de tipul magazin alimentar. Deși unele dintre cele mai profitabile afaceri se bazează pe online, altele implică servicii în persoană, iar unele se potrivesc foarte bine dacă ești un antreprenor de acasă. Iată lista cu cele mai profitabile întreprinderi mici:

  1. Fast-Food pe roți

Poți începe o afacere tip food truck (rulote fast-food), pentru mai puțin de o treime din cât costă deschiderea unui restaurant clasic; În plus, nu trebuie să te mai îngrijorezi de vadul comercial pentru că vei avea versatilitate geografică.

Reține totuși că orașele mai mari și mai la modă, cum ar fi capitalele Europene sau orașele mari din Occident, au deja o piață destul de saturată de camioane cu alimente (precum și reglementări mai stricte pentru a începe) – așa că aceasta ar putea fi o afacere de succes într-o metropolă mai mică.

  1. Servicii de spalatorie auto

Prețul în creștere ale vehiculelor noi îi determină pe proprietarii de mașini să-și păstreze mașinile mai mult timp. Pe măsură ce șoferii își păstrează mașinile mai mult timp, se așteaptă ca și companiile precum spălătoriile auto care îi ajută pe oameni să-și mențină valoarea investiției auto să continue să crească. Ai putea face o afacere de tip spălătorie auto și mai profitabilă transformând-o într-un serviciu mobil. Clienții pot plăti mai mult pentru o spălătorie auto care vine la ei, mai ales dacă au o mașină de lux și preferă un serviciu personalizat. Iar ca serviciu mobil de spălătorie auto și detailing auto, ai evita costurile generale și costurile de pornire ale unei locații fizice.

  1. Reparații auto

Având în vedere prețurile actuale în special la mașini, oamenii își păstrează mașinile mai mult decât oricând, ceea ce sugerează că există oportunități semnificative în domeniul întreținerii și reparațiilor. În plus, proprietarii de mașini sunt mai probabil să viziteze o mică afacere pentru reparații; mai mult de 70% din activitatea de reparații este captată de unități de reparații independente, în comparație cu dealerii sau unități de reparații autorizate de producător, deoarece acestea din urmă sunt cunoscute pentru prețurile prea mari. Dacă dorești să economisești bani pe costurile generale de pornire a unei afaceri, este posibil și în acest caz să faci din acesta un serviciu mobil și să călătorești la clienții tăi, efectuând reparații în fața caselor lor sau chiar în parcarea biroului.

  1. Antrenori personali

Dacă dorești să-ți transformi dragostea pentru fitness într-o carieră, nu trebuie să lucrezi pentru o mare sală de sport corporativă – și nici nu trebuie să te supui la cheltuielile de a avea propria locație pentru a-ți antrena clienții. Aruncă câteva greutăți, benzi și covorașe de yoga în portbagajul mașinii tale și du-ți programul de fitness pe drum. Folosind internetul, afacerea ta poate porni pe platforme ca Facebook, Instagram și TikTok. Poți deveni antrenor personal oferind sesiuni individuale în casele clienților tăi sau promovând cursuri de grup într-un parc local sau centru comunitar. A face fitness-ul mai disponibil pentru clienții tăi, te ajută să-ți dezvolți afacerea, să te perfecționezi și să-ți ajuți în același timp clienții să urmeze un stil de viață activ și sănătos.

  1. Închirieri de case sau apartamente de vacanță

Dacă locuiești într-o destinație turistică extrem de dorită, poți închiria un spațiu din casa ta, călătorilor. Site-uri precum Airbnb sau VRBO au făcut mai ușor ca niciodată să profiți de pe urma proprietății tale de vacanță nefolosite – sau chiar din dormitorul tău suplimentar. Potrivit Airbnb, gazda medie din SUA câștigă peste 13.800 USD pe an. Unii dintre ei nici măcar nu sunt proprietari. Pur și simplu, în timp ce își vizitează familia sau prietenii, își oferă propriul spațiu pentru câteva zile, unui turist, realizând venituri practic nefăcând nimic.

Cât timp este necesar pentru o afacere să devină profitabilă?

În general, estimarea standard ar fi de  2 până la 3 ani este pentru ca o afacere să devină profitabilă. Fiecare afacere are costuri inițiale și modalități diferite de măsurare a profitului. Cu toate acestea nu trebuie să te descurajezi. După cum am arătat mai sus, există o multitudine de idei care îți pot aduce profit instant. Cel mai important lucru de care nu trebuie să uiți este că ai nevoie mereu de reclamă bună. Fie că îți deschizi un cont pe o pagină faimoasă de socializare, gratuit, și le arăți potențialilor clienți ce poți oferi, sau că plătești o firmă cunoscută să se ocupe de acest lucru, apelează întotdeauna la curiozitatea potențialilor colaboratori. Dacă afacerea ta este suficient de misterioasă și interesantă, sau chiar nemaiauzită, poți face bani frumoși chiar din prima lună.

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 0

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui