Skip to main content

Cu siguranță ai întâmpinat situații în care ai avut nevoie urgent de o sumă de bani și nu ai știut exact care este cea mai rapidă metodă pentru a o obține. Poate că mai este o săptămână până la data salariului, sau poate că a apărut o ofertă de nerefuzat la acel lucru pe care ai pus ochii de multă vreme. În orice caz, este absolut normal să existe astfel de situații.

Tocmai pentru a nu mai fi luat pe nepregătite, vei afla lucrurile esențiale despre împrumuturile rapide, în așa fel încât, dacă va fi nevoie, vei ști exact ce este de făcut.

Ce este, mai exact, un împrumut rapid?

Exact cum îi spune și numele, este practic un tip de credit care se poate obține într-un timp foarte scurt. De-a lungul timpului, oamenii s-au obișnuit ca obținerea unui credit, în general de la o bancă, să fie un proces anevoios care se desfășoară pe o perioadă semnificativă de timp. Toată lumea s-a familiarizat cu birocrația aferentă, iar astăzi mulți nu percep faptul timpurile s-au schimbat și lucrurile au devenit mult mai simple.

Pe lângă timpul redus de obținere a unui astfel de credit, o altă caracteristică este aceea că, sunt necesare mult mai puține documente față de alte tipuri de împrumuturi.

De unde poți obține un credit de acest tip?

Cu toate că mulți oameni nu știu acest lucru, există multe instituții nebancare ce se ocupă cu astfel de servicii. Practic, firma respectivă oferă un împrumut, în general în limita a 20.000 LEI, care poate fi folosit de către o persoană fizică în orice scop are nevoie. Este adevărat că, în prezent, băncile oferă și ele astfel de servicii. Odată cu evoluția internetului, majoritatea băncilor permit accesarea unor astfel de credite chiar din propriile lor aplicații pentru telefon. De multe ori, dacă ești deja clientul lor, nici nu mai este nevoie să te deplasezi într-o locație de-a lor. Banii sunt la o distanță de doar câteva apăsări ale ecranului.

Ce să faci atunci când cauți un astfel de împrumut

  1. În cazul în care nu apelezi la o bancă, asigură-te că societatea de la care plănuiești să iei creditul respectiv este una legitimă. Trebuie să fie reglementată din punct de vedere legal și să aibă toate autorizațiile necesare la noi în țară.
  2. Alege din timp societatea respectivă, chiar dacă nu ai nevoie acum de împrumutul respectiv. Atunci când va fi nevoie, te vei îndrepta direct către cea mai bună variantă.
  3. Asigură-te că citești cu atenție termenii și condițiile. Trebuie să știi în cât timp vor trebui înapoiați banii respectivi, în câte tranșe și cu ce dobândă.
  4. Încearcă să găsești instituții recomandate de prietenii sau familia ta. Cel mai probabil, aceștia vor fi sinceri și nu vor ascunde eventualele părți mai puțin bune. În același timp, îți vor oferi toate informațiile necesare.

Ce să nu faci atunci când ai nevoie de un astfel de credit

  1. Ai grijă să nu cazi în capcana întinsă de către persoane răuvoitoare. Ai grija unde trimiți datele personale și cui le trimiți pentru a nu deveni victima unor infracțiuni de tipul furtului de identitate.
  2. Nu lua mai mulți bani decât poți da înapoi. Degeaba te vei bucura pe moment, dacă la final vei ajunge dator și posibil chiar executat silit pentru banii respectivi.
  3. Nu apela la firme suspecte doar pentru că par să ofere o opțiune mai bună. Este posibil ca la final, după ce tragi linie, să nu fii atât de bucuros.
  4. Nu fii comod. Doar pentru că una dintre variante este mai ușor accesibilă sau pare că procesul este mai facil, nu înseamnă că este și cea mai potrivită variantă pentru tine.

Diferențele dintre o bancă și alte tipuri de instituții

Bancă Instituții nebancare
Poți sta liniștit din punct de vedere al siguranței. Băncile sunt reglementate și verificate riguros pe teritoriul țării noastre, astfel încât riscurile la care te vei supune sunt minime. Este posibil ca unele firme de acest tip să fi fost constituite special cu scopuri ilicite, așadar trebuie să fii foarte atent.
Pentru a accesa un astfel de credit cu ajutorul unei bănci, va trebui mai întâi de toate să devii clientul lor. Asta presupune cel puțin o vizită într-un birou, unde poți deschide contul și semna toate actele necesare pentru colaborarea voastră. În general este nevoie de foarte puține acte, posibil doar de cartea de identitate. Timpul este redus chiar dacă e prima oară când colaborezi cu entitatea respectivă.
Există reglementări în ceea ce privește dobânzile la creditele oferite de către bănci. Fie că sunt fixe, fie că sunt variabile, în general știi de la bun început la ce te poți aștepta. Este posibil să existe costuri ascunse aferente creditelor luate de la astfel de instituții. Fie dobânda poate să nu fie explicată clar, fie termenul de returnare a banilor poate fi ascuns. În orice caz, transparența poate să fie absentă.

Ce este un împrumut rapid șI cum se poate obțineCine poate obține un împrumut rapid?

În primul rând, trebuie să știi că acestea se adresează în general persoanelor fizice. Partea bună este că, fiind vorba de o sumă mică, cel mai probabil nu va trebui nici măcar să dovedești că realizezi venituri. Așadar, practic, orice persoană fizică, cetățean român, care deține o carte de identitate poate accesa un astfel de credit. O altă condiție care trebuie menționată este vârsta. Astfel, limita minimă este de 18 ani.

Idei de final

Un împrumut rapid este în general ușor de obținut și poate fi o unealtă de nădejde atunci când te afli într-o situație dificilă. Fie că a apărut o urgență pentru care nu dispui de suficienți bani, fie că pur și simplu îți dorești ceva nou și ai găsit o ofertă de nerefuzat, acest tip de credit este fix ceea ce ai nevoie. Nu uita să te documentezi corespunzător pentru a face cea mai bună alegere, nu doar în acel moment, dar luând în considerare și viitorul. Dacă optezi pentru varianta potrivită, vei sta liniștit și te vei putea bucura de banii respectivi.

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 5

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui