Skip to main content

Cu atâtea tipuri de credite oferite de bănci sau alte instituții financiare este greu să știi exact care îți este cel mai de folos în situația proprie. Și chiar dacă toate au la bază aceeași “misiune” – de a-ți oferi o sumă de bani atunci când tu nu dispui de ea – fiecare are propriile caracteristici și poate fi mai “potrivit” într-un anumit caz.

În acest articol vom discuta despre cel mai des accesat credit bancar – creditul de nevoi personale. Vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele acestuia, dar și în ce cazuri îl poți accesa.

Ce este un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale este o formă de împrumut bancar a cărui scop este să-ți furnizeze o sumă de bani de care nu dispui în momentul în care ai nevoie de ea. Poate vrei să-ți construiești o casă sau doar să-ți înlocuiești mobila din actuala locuință. Indiferent de nevoile tale, un astfel de împrumut te va ajuta să le satisfaci mai repede și cu mai puțin stres.

Totuși, ca în cazul oricărui credit, banii pe care banca ți împrumută trebuie returnați iar accesarea creditului de nevoi personale vine cu anumite condiții. Printre care:

  • Să fii cetățean român, rezident în România;
  • Minim un an vechime neîntreruptă în muncă și să fii salariat în momentul în care vrei să aplici pentru credit;
  • Să dispui de un venim minim lunar (acesta se stabilește în funcție de banca la care aplici pentru creditul tău);

Creditele de nevoi personale se împart în 2 mari categorii, și anume:

  • Credite mici (adică cele pe termen scurt) care te ajută să te descurci până la următorul salariu în cazul în care rămâi fără bani.
  • Credite mari (adică cele pe termen lung) în cazul cărora cel mai mare beneficiu este că te vei alege cu rate mici lunare.

Care sunt avantajele unui credit de nevoi personale?

Un prim avantaj al acestui tip de credit este faptul că e nu ai nevoie de o grămadă de documente ca să primești suma dorită.

Apoi, nu vei avea nevoie să contractezi un alt împrumut bancar pe lângă acesta, așa cum se întâmplă, de obicei, în cazul entităților bancare tradiționale. Așadar, nu o să trebuiască să accesezi vreun tip de card de credit sau să contractezi o asigurare pentru a intra în posesia banilor.

Un alt avantaj este faptul că nu e nevoie să justifici ce vei face cu banii pe care banca ți împrumută. În plus, rambursarea se va face în rate lunare a căror valoarea o alegi tu atunci când contractezi creditul. Practic, tu decizi cât vei da înapoi în fiecare lună.

Care sunt dezavantantajele unui credit de nevoi personale?

Dezavantajul principal în reprezintă perioada de timp în care trebuie să rambursezi împrumutul. Totuși, cu puțină chibzuință poți alege să rambursezi banii așa fel încât să nu devină o povară.

Un credit de nevoi personale are o dobândă puțin mai mare decât alte tipuri de împrumuturi bancare. Cu toate astea, flexibilitatea și rapiditatea lui anulează acest mic neajuns.

credit nevoie personaleCând să aplici pentru un credit de nevoi personale?

Poți cere un credit de nevoi personale în orice situație în care ai nevoie de bani. Indiferent de sumă și de scop, cât timp prezinți dovada posibilității de rambursare, îl vei primi în mai puțin de 24 de ore de la analizarea cererii tale.

Așadar, poți cere un credit de nevoi personale în cazuri precum achiziționarea unui nou televizor, să-ți cumperi mobilă pentru birou sau chiar și numai pentru achiziționarea ultimului model de gadget.

Ce documente sunt necesare?

Odată ce trimiți cererea de acordare vei primi un răspuns aproape automat iar singurele documente pe care o să trebuiască să le furnizezi sunt copia actului de identitate, a cardului bancar, precum și dovada salariului, a pensiei sau a oricărui alt tip de venit lunar.

În ziua de azi poate fi dificil să dispui în permanență de o sumă de bani cu care să-ți satisfaci atât nevoile pe termen scurt, cât și planurile pe termen lung. Așadar, ca să nu trebuiască să alegi între cele două, băncile îți vin în ajutor cu ceea ce se numește un credit de nevoi personale.

Fie că vrei să-l folosești pe termen scurt sau pentru o investiție de durată, primești banii rapid și cu o durată de returnare a împrumutului stabilită de tine.

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 5

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui