Skip to main content

Un credit fără venit lunar poate părea ceva imposibil de obținut, dar acest lucru nu este nici pe departe adevărat. Desigur, este nevoie de îndeplinirea câtorva condiții generale și nu orice persoană poate obține un astfel de credit, dar categoric nu este ceva imposibil.

Ce este mai exact un credit fără venit lunar?

În primul rând, trebuie explicat mai exact ce anume reprezintă acest tip de credit, întrucât denumirea poate fi oarecum înșelătoare. Acest tip de împrumut nu se adresează persoanelor fără nici un fel de venit lunar sau fără vreun tip de avere personală, ci se referă la faptul că instituția  care oferă un astfel de împrumut nu va cere o dovadă a veniturilor lunare realizate. Practic, acest tip de credit se poate obține în general doar cu buletinul, fără a fi necesară o adeverință de la angajatorul tău. Trebuie totuși să fii conștient că orice instituție ce oferă astfel de facilități se va asigura că ai un istoric de creditare bun și că îți permiți să rambursezi valoarea creditului.

Acesta nu reprezintă o scăpare pentru cei care au deja diverse datorii sau credite acumulate și încearcă să mai obțină unul, ci sunt doar o variantă mai rapidă de accesare a unor fonduri.

Avantajele și dezavantajele unui credit fără venit lunar

Avantaje Dezavantaje
Accesul rapid la banii respectivi – Dat fiindcă nu este necesar nici un document pe lângă buletin, durata întregului procedeu este scăzută iar tu poți accesa suma dorită într-un timp foarte scurt. În general, suma ce poate fi accesată nu este una mare, iar perioada de timp în care trebuie înapoiată este una destul de scurtă.
De multe ori, nu este necesară nici măcar o vizită fizică la firma respectivă, întregul procedeu fiind realizat în întregime online. Deoarece există și instituții nebancare ce oferă astfel de facilități, trebuie să ai foarte mare grijă pe cine alegi, pentru a nu deveni victima unei escrocherii.
Există un număr mare de firme sau instituții care oferă astfel de împrumuturi Este posibil ca dobânzile să fie mari sau să existe alte costuri ascunse.
Poți folosi banii în orice scop îți dorești. Dacă apelezi la o firmă care se ocupă cu astfel de credite, cel mai probabil aceasta nu este la fel de sigură cum este o bancă, întrucât cele din urmă sunt mult mai strict controlate și reglementate.

 

Cum găsești cea mai bună variantă de credit fără venit lunar?

În primul rând, trebuie să știi că există mai multe opțiuni atunci când ești în căutarea unui astfel de împrumut. Pe lângă bănci, care au început și ele să aprobe credite doar cu buletinul, există multe firme sau instituții specializate în așa ceva. Cu toate că primirea banilor prin doar câteva click-uri poate părea foarte atractivă, nu te grăbi. Ia-ți puțin timp și caută cât mai multe variante. Citește cu atenție termenii și condițiile pentru a ști exact la ce să te aștepți.

După ce ai explorat variantele disponibile și ai ales una dintre ele, în cazul în care nu este o bancă, încearcă să te documentezi mai amănunțit în legătură cu acea firmă. Caută pe internet diverse recenzii și discuții, citește pe forumuri si asigură-te că firma este una legitimă.

De multe ori, oamenii care caută astfel de împrumuturi au tendința de a se orienta spre firme sau instituții nebancare, dar trebuie să știi că multe dintre băncile prezente pe piața din România au început să ofere astfel de oferte, unele chiar foarte competitive. Astfel, poți beneficia de un credit fără venit dintr-un loc sigur.

La ce poți folosi un credit fără venit lunar?

Având în vedere că suma nu este una foarte mare, iată câteva idei pentru care un astfel de credit poate fi o variantă bună.

  • Achiziționarea unui nou dispozitiv sau telefon mobil
  • Plata unei excursii neprevăzute
  • Cheltuieli medicale urgente
  • Asigurarea unei surse de bani pentru afacerea ta
  • Renovarea casei tale

Acestea sunt doar câteva idei pentru care este posibil să ai nevoie de o sumă mai mare de bani. Chiar dacă, poate dispui de aceste fonduri din surse proprii, este foarte utilă eșalonarea cheltuielilor astfel încât să nu rămâi descoperit din punct de vedere financiar.

credit fara venit lunarMotivele pentru care poți alege un astfel de împrumut

Așa cum s-a menționat anterior, este posibil ca o persoană să aibă fondurile necesare unor anumite cheltuieli. Așadar, de ce ar alege, totuși, un astfel de credit? Poate banii vor fi folosiți pentru o investiție și nu se știe exact când vor fi recuperați. Un credit de acest tip poate eșalona astfel cheltuiala respectivă. De asemenea, poate banii de care dispui erau deja alocați pentru altceva iar între timp au apărut și alte lucruri neprevăzute. Apelând la această variantă, te poți asigura că vei avea suficiente fonduri pentru toate, fără a depune un efort deosebit. De asemenea, nu va trebui sa faci alegeri dificile în ceea ce privește ordinea priorităților când vine vorba de aceste cheltuieli.

Un alt motiv pentru care ai putea alege această variantă este aceea că a apărut ceva mult prea bun pentru a fi ratat. De exemplu, poate plănuiai să îți cumperi un laptop nou peste ceva timp și ești în curs de a strânge banii necesari. Deodată, observi că un model și mai sofisticat este la reducere la magazinul respectiv, practic la același preț cu cel pe care îți doreai să îl cumperi. Cu toate astea, încă nu dispui de suma respectivă pentru a face achiziția, dar este pur și simplu o ofertă de nerefuzat, așadar apelezi la un astfel de credit pentru a accesa diferența necesară. Faptul că un credit fără venit lunar este obținut extrem de repede, face ca acesta să fie soluția perfectă în exemplul dat.

Concluzii

Prin caracteristicile sale, un credit fără venit lunar poate fi soluția perfectă pentru nenumărate situații. Fie că nu ești confortabil să cheltui o sumă atât de mare deodată din fondurile proprii, fie că pur și simplu nu dispui de banii respectivi, accesarea unui astfel de împrumut nu a fost niciodată mai rapidă și ușoară. Nu uita să te documentezi riguros înainte pentru ca tot procesul să decurgă așa cum îți dorești.

 

Consideri că acest articol a fost util?

0 / 5 Nota generala 5

Numar de stele

Adrian

Adrian este editorul nostru principal, are o experienta vasta in domeniul fintech si expert in finante personale. In ultimi ani a dezvoltat o pasiune pentru educatie, dezvoltare personala si sanatate. El incearca sa explice pe intelesul tuturor probleme din sectoarele pe care le stapaneste.

Scrie un comentarui